EMDR

 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Door oogbewegingen word je afgeleid van je traumatische gedachtes, beelden en gevoelens. Je verwerkt de herinnering tijdens de behandeling opnieuw.

De oogbeweging noemt men een afgeleide. Andere varianten van afgeleiden zijn geluidtikjes via een koptelefoon en tikjes, ook wel tappen genoemd, op de knieën, enkels en handen.

Tijdens de behandeling wordt de ingrijpende gebeurtenis bewust teruggehaald in de beleving van het kind, door wat er gebeurd is in de vorm van een verhaal te vertellen. Ondertussen past de speltherapeut de afgeleide toe.

 

Wanneer neemt u contact op?

 

Wanneer uw kind last blijft houden na een nare of ingrijpende gebeurtenis. Uw kind heeft dan last van bijvoorbeeld nachtmerries, is prikkelbaar, angstig of onrustig, en wil situaties of mensen vermijden. Soms ontstaan er gedragsveranderingen zoals bedplassen, slaapproblemen, lichamelijke klachten, schaamte- en schuldgevoelens, angstig zijn, veel huilen of bovenmatig stil en onzeker zijn. Het kan ook zijn dat het kind de nare of ingrijpende gebeurtenis blijft naspelen.